Liveproduktion

Från 2005 och framåt har Grandios på uppdrag av Pan Vision, Ema Telstar/Live Nation och Roadrunner spelat in, efterproducerat och levererat över 30 st livekonsertproduktioner för dvd, webb och TV. Vi har en både effektiv och kreativ modell för flerkamerainspelningar som produceras på plats. Ett CV i urval:

Jill Johnson – Music Row Jill Johnson - Music Row
Under en utsåld föreställning i Uppsala den 10 maj spelades succéturnén Music Row in. Produktionen är en komplett flerkameraupptagning med kran samt multikanalsinspelning av ljud. Produktionen mynnade i en DVD som släpptes under juni 2008. Inspelning och efterarbete leddes av GRANDIOS samt produktion av extramaterial.
Bildproducent: Fredrik Stattin. Produktionsledning: Daniel Fogelsjöö.

TITEL: Jill Johnson PRODUKTIONSÅR: 2008
PLATS: Konsert&Kongress, UPPSALA FORMAT: DVD LÄNGD: c:a 100 min

Jonas Gardell – Tillfällig Gäst i Ditt LivJonas Gardell - Tillfällig gäst i ditt liv
Under två dagar i månadsskiftet februari-mars 2008 spelades Jonas Gardells ”Tillfällig gäst i ditt liv” in på Örebro Konserthus. Inspelning och efterproduktion leddes av GRANDIOS, och produktionen mynnade i en DVD som släpps under hösten 2008. Bildproducent: Tommy Bennwik. Produktionsledning: Daniel Fogelsjöö.

TITEL: Jonas Gardell ”Tillfällig gäst i ditt liv ” PRODUKTIONSÅR: 2008
PLATS:
Konserthuset, Örebro FORMAT: DVD LÄNGD: c:a 110 min

Svensk Sommar på turné Marcus Fagervall från Svensk Sommar
En sen sommardag i augusti spelades turnén Svensk Sommar in från Gröna Lund i Stockholm. Medverkande var Marie Lindberg, Markus Fagervall, Nisse Hellberg och The Refreshments. Inspelningen var en flerkameraproduktion med räls och dolly. Bildproducent: Fredrik Stattin. Produktionsledning: Daniel Fogelsjöö.

TITEL: Svensk Sommar på turné PRODUKTIONSÅR: 2007
PLATS:
Gröna Lund, Stockholm FORMAT: DVD LÄNGD: 100 min

Off The Wall – Spirit of Pink Floyd Pink Floyd Tribute i Berlin
I maj 2007 begav sig Grandios team till Berlin för att spela in en hyllning till Pink Floyd med engelska bandet Off The Wall. Teknik och fotografer var från Tyskland. En flerkameraproduktion med kran. Bildproducent: Fredrik Stattin och Produktionsledning: Daniel Fogelsjöö.

TITEL: Off The Wall – Sprit of Pink Floyd PRODUKTIONSÅR: 2007
PLATS:
Tempodrome, Berlin FORMAT: DVD LÄNGD: 110 min

Bo Kaspers Orkester – Vega, Köpenhamn Bo Kaspers Live från Stora Vega i Köpenhamn
I Köpenhamn, december 2006, spelade Grandios in Bo Kaspers Orkester. Konserten var en del av en Nordenturné, och drog fullt hus. Inspelningen mynnade även i TV-sändning i NRK och SVT. En flerkameraproduktion. Bildproducent: Fredrik Stattin. Produktionsledning: Daniel Fogelsjöö.

TITEL: Bo Kaspers Orkester PRODUKTIONSÅR: 2006
PLATS:
Stora Vega, Köpenhamn FORMAT: DVD & TV LÄNGD: 117 min

Sugarplum Fairy – First round first minute Live Sugarplum från Diezel i Halmstad
Hypade Borlängebandet Sugarplum Fairy spelades in på Diezel i Halmstad en kväll i november 2007. Trångt och svettigt. Flerkameraproduktion. Bildproducent: Fredrik Stattin och Produktionsledning: Daniel Fogelsjöö.

TITEL: Sugraplum Fairy PRODUKTIONSÅR: 2006
PLATS:
Diezel, Halmstad FORMAT: DVD LÄNGD: 56 min

Danko Jones – Sleep Is The Enemy Live Danko Jones från Münchenbryggeriet
Tunga Danko Jones spelades in i mars 2006 under ett av många Sverige besök. Produktionen var en flerkamera. Bildproducent: Fredrik Stattin och Produktionsledning: Daniel Fogelsjöö.

TITEL: Danko Jones PRODUKTIONSÅR: 2006
PLATS:
Münchenbryggeriet, Stockholm FORMAT: DVD LÄNGD: 70 min

Jonas Gardell – Väckelsemöte Jonas Gardell från Teatern i Uddevalla
I oktober 2006 spelades en föreställning från Väckelsemöte-turnén in med Jonas Gardell. Inspelningsplats var Uddevalla Teater, och produktionen mynnade i en DVD. Under våren 2008 kommer en TV-version av inspelningen sändas i SVT. Bildproducent: Tommy Bennwik och Produktionsledning: Daniel Fogelsjöö.

TITEL: Jonas Gardell ”Väckelsemöte” PRODUKTIONSÅR: 2006
PLATS:
Teatern, Uddevalla FORMAT: DVD & TV LÄNGD: 102 min

Lordi – Bringing Back the Balls Tour Lordi
Melodifestivalvinnarna från Finland på besök i Stockholm. Spelades naturligtvis in. En flerkameraproduktion med kran. Produktionsledning: Daniel Fogelsjöö.

TITEL: Lordi PRODUKTIONSÅR: 2006
PLATS:
Annexet, Stockholm FORMAT: DVD LÄNGD: 59 min